Voor spieren & gewrichten

Sportmassage

Welkom bij REFLEX massages, sportmassage praktijk.
REFLEX sportmassage praktijk is een kleine maar professionele praktijk met meer dan 15 jaar ervaring. De cliënt staat bij ons centraal. Dat betekent dat er aandacht is voor de cliënt en dat er in overleg met de cliënt een behandelplan wordt opgesteld. Er kan ook worden gekozen voor een éénmalige behandeling.


Wat is sportmassage?
Sportmassage omvat eigenlijk veel meer dan het woord zelf zegt. Uiteraard is een belangrijk onderdeel de massage zelf, maar tevens wordt aandacht geschonken aan:
 

• Onderzoek naar lichaamshouding, bewegingspatronen en eventuele correctie;
• Bekijken en beoordelen van blessures (eventueel doorverwijzing naar arts of fysiotherapeut);
• Advies over hoe om te gaan met blessures of andere lichamelijke ongemakken;
• Advies over trainingsopbouw, herstel en voeding;
• Lichte functietesten van spieren en gewrichten;
• Lokaliseren van verhardingen of verkortingen van spieren;

Niet alleen voor sporters
Sportmassage is niet alleen voor sporters bedoeld. Ook voor niet-sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug-, nek- en/of schouderklachten die vaak (kunnen) worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of bijvoorbeeld intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal intensieve massage behandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal doen verdwijnen. Het effect van de behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om minimaal een keer per week te laten masseren.

Professionaliteit
De sportmassage wordt uitgevoerd door een professionele masseur, in het bezit van het NGS-diploma (Nederlands Genootschap voor Sportmassage). Het NGS-diploma is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid. Elke drie jaar worden verplichte bijscholingen gevolgd zodat we goed op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Sportmassage

De massagebehandeling
De eerste behandeling bestaat uit een intakegesprek, een inspectie van blessure en eventueel functietesten van gewrichten. Dit tezamen zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen. Aansluitend start de massagebehandeling. De volgende behandelingen beginnen met een korte evaluatie met daaropvolgend de massage.

Kledingadvies
Het is aan te raden om makkelijk zittende kleding aan te trekken.


Duur massages
De duur van de sportmassages varieert van 25 minuten tot 1 uur.